SJ:s glädjebesked – fortsätter med superpopulära nattåget

Intresset för SJ:s nya nattågslinje till Berlin har varit överväldigande. Nu meddelar bolaget att man fortsätter köra tågen även i höst och vinter.

Sven Elander

create 2023-09-12 update 2023-09-12

Ett glädjande besked kommer nu för alla som älskar nattåg och Berlin. SJ meddelar att de kommer fortsätta köra sträckan även efter det tidigare slutdatumet 1 oktober. Skälet är den enorma efterfrågan på biljetter från både privatresenärer och företagsresenärer.

– Det är jätteroligt att kunna ge det här beskedet idag, säger Christer Litzell, affärschef på SJ i ett pressmeddelande.

SJ:s plan var att tågen skulle ha Hamburg som slutdestination från och med oktober, men nu blir det alltså Berlin även i höst och vinter.

– Det är verkligen goda nyheter, resenärerna har visat stort intresse från start för att resa till Berlin med Euronight. Tack vare en ny överenskommelse med vår tyska samarbetspartner kan vi även fortsatt köra daglig trafik hela sträckan till Berlin, säger Christer Litzell, Affärschef på SJ.

Intresset för linjen är inte bara stort från privatresenärer utan också från företag som väljer tåget för affärsresor till event och konferenser på kontinenten.

– Vi har också sett ett större resande än vi väntat oss från tyska resenärer som tar tåget till Sverige. I Tyskland har linjen blivit väldigt uppmärksammad, säger Christer Litzell.

Biljetterna för oktober och framåt släpps redan i slutet av denna vecka.

Dela