5000 underskrifter för att rädda klimatkorren inlämnade

På måndagen lämnade delar av Klimatgranskarens redaktion in alla de dryga 5000 namnen som skrivit under vårt upprop för att rädda Sveriges Radios klimatkorre. SR lovade fortsatt prio på klimatet, men till dess behöver vi ditt stöd för att fylla de tomma skorna.

Redaktionen

create 2024-02-13 update 2024-02-13

På bara en vecka slöt hela drygt 5000 personer upp bakom kravet att SR ska ha kvar sin klimatkorrespondent. Tjänsten togs bort i samband med den stora besparingen som SR just nu genomför.

Nu har vi lämnat över alla namn till Ekots chef Klas Wolf-Watz. Han tackar för engagemanget och hälsar att de kommer försöka ha hög prioritet på klimatet även framåt.

Vi hoppas han menar allvar, men vi kommer till dess försöka fylla klimatkorrens tomma skor. Det är dock lättare sagt än gjort, så vi vill gärna ha ditt stöd. Vi är helt ideellt engagerade för att granska makthavarna. Vi skulle verkligen uppskatta om du ville stötta oss på något av följande två sätt:

– Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev och få alla våra artiklar direkt i din inkorg: https://klimatgranskaren.se/nyhetsbrev/

– Swisha oss ett litet bidrag på: 123 300 10 47

Då kan vi fortsätta vara din ficklampa i klimatljuset!

Dela