SAS-kampanj: Tjäna 170 000 kronor på att flyga i flera dygn

Photo by Rocker Sta on Unsplash

Folk spenderar veckor på SAS-flygplan – bara för bonusen. SAS har nämligen utlovat bonuspoäng till ett värde av 200 000 kronor till alla som flyger med alla deras 15 partnerbolag innan årsskiftet.

Jorunn Fagerström

create 2024-10-14 update 2024-10-15

SAS lanserar en kampanj för att uppmärksamma sina nya partners. I kampanjen delas bonuspoäng ut – ju fler av SAS:s nya partners man rest med innan årsskiftet, desto fler bonuspoäng. Den som har rest med alla 15 får en miljon bonuspoäng, vilket motsvarar ett värde på 200 000 kronor. Resorna kan köpas till ett pris mellan 30 och 40 000 kronor. Vinsten av flygandet landar alltså på uppemot 170 000 kronor i flygbara pengar!

Konsekvensen? Människor flyger jorden runt utan annan avsikt än att samla bonuspoäng. På nätet tipsar människor om vansinniga resor. Någon ska på sex dagar klara av alla partners genom att enbart sova på flygplan. Andra avsätter veckor åt att genomföra de vansinniga resorna, utan intention att stanna på resmålen mer än nödvändigt.

Ironiskt nog har SAS försökt marknadsföra sig själva som mer hållbara än andra flygbolag. Företaget har tidigare anklagats för greenwashing på grund av tvivelaktiga påståenden om sin hållbarhet.

Dela