Dinosaurie-Dicks (SD) nya utspel: Forskarna är inte gudar

Dick Erixon (SD). Foto: TV4

Han har gjort sig känd för att svamla om att dinosaurierna gärna fick dö ut. Nu attackerar han klimatforskarnas prognoser. Snart förväntas SD:s Dick Erixon ta plats i Europaparlamentet.

Lorentz Tovatt

create 2024-06-12 update 2024-06-12

Som tredjenamn på SD:s lista till EU-parlamentet ser Dick Erixon ut att snart ta plats i parlamentet, om det inte blir så att utmanaren Maria Rosander kryssar sig förbi.

Redan under valrörelsen gjorde sig Dick ett namn som framstående expert inom biologisk mångfald. Hotet om massutrotningen av arter ville han inte veta av.

– Titta på vårt vackra jordklot och vad som har hänt under årtusenden. Man pratar om att arter utrotas, men skulle vi vilja att dinosaurierna var kvar? Man måste sätta saker i sitt sammanhang, sade han till Expressen.

Nu gör han det igen – han kommer ut som expert inom två andra områden: klimatsystem och teologi. I en intervju som DN lagt it på X säger han om klimathotet:

– Jag tycker man överdriver det, för forskarna kan inte titta in i framtiden. De kan göra analyser utifrån det vi har sett, men de kan inte titta in i framtiden. De är inte gudar, de här forskarna.

Dicks nya upptäckter kommer som en chock för de tiotusentals forskare världen över som specialiserat sig inom just klimatologi.

Dela