SD-toppens dinosauriesvammel: ”Man pratar om att arter utrotas”

Dick Erixon. Foto: TV4

SD-toppen visar sig ha djup expertis inte bara om klimatforskning och geologi, utan också om hur dinosaurierna levde.

Redaktionen

create 2024-03-31 update 2024-03-31

På plats 3 på Sverigedemokraternas lista till Europaparlamentet står Dick Erixon. Men stor sannolikhet kommer han in i Europaparlamentet i juni och blir en av de 705 folkvalda representanterna som ska fatta viktiga beslut i ödesfrågor som klimatet, demokratin och säkerhetspolitiken.

I en intervju i Expressen avfärdar Erixon världens samlade klimatexpertis i IPCC och FN. Klimatförändringarna ger han inte mycket för eftersom ”han inte sett någon kunna förklara hur istiden försvann”. (Spoiler: Det finns det visst).

Men Erixon övertrumfar inte bara den samlade forskarkåren inom fält som klimatvetenskap och geologi. Han har också djupa kunskaper om dinosaurierna och drar sig inte för att använda sig av dessa i den politiska debatten.

– Titta på vårt vackra jordklot och vad som har hänt under årtusenden. Man pratar om att arter utrotas, men skulle vi vilja att dinosaurierna var kvar? Man måste sätta saker i sitt sammanhang.

Ett resonemang som onekligen stämmer till eftertanke. Människan kommer dock klara en framtida katastrof bättre än dinosaurierna eftersom vi har ”tankeverksamheten” och kan komma på ”nya tekniska lösningar”, enligt Erixon.

Ja, visst känns det betryggande att tankeverksamheten är så väl utvecklad hos alla våra folkvalda.

Extremhögern förutspås gå framåt i valet den 9 juni och den som funderar på vad det innebär för klimatfrågan gör klokt i att studera hur Sverigedemokraterna röstat nuvarande mandatperiod. En granskning från SvD visar att SD är det parti som röstar mest emot EU:s Green Deal av alla högerpopulistiska och -nationalistiska partier i hela EU.

Sverigedemokraterna röstade till och med nej till att stödja människor som drabbas av naturkatastrofer.

Förtidsröstningen öppnar den 22 maj och om du vill påverka vilka som ska sitta i Europaparlamentet gör du klokt i att rösta.

 

Foto: TV4

Dela