Toppmoderaten firar när SR drar ner på klimatbevakningen

Foto: Wikimedia Commons.

Många beklagar att SR:s klimatkorrespondent försvinner som en del i ett stort sparpaket. Men en moderat riksdagsledamot väljer i stället att fira det hela.

Redaktionen

create 2024-02-01 update 2024-02-01

fact_check Klimatgranskarens Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inga nyheter som den här!

Igår berättade Sveriges Radios VD Cilla Benkö om det nya sparpaketet som innebär att 180 tjänster försvinner när bolaget ska 225 miljoner kronor. På Ekot försvinner klimatkorrespondenten, korrespondenten för Global hälsa och kanalens kinakommentator i sparpaketet, något som fått stor kritik.

En person som dock inte är ledsen över nedskärningarna utan tvärtom välkomnar dessa är den moderate riksdagsledamoten Jan Ericson. I en tweet skriver Ericson ironiskt: ”vad sorgligt. Kommer sakna klimatkorrespondenten jättemycket”.

Det är inte första gången som Ericson uttalar sig om klimatfrågan. Samtidigt som extrema väderhändelser plågade stora delar av jorden med skogsbränder, orkaner och torka i somras ägnade sig Ericson och riksdagskollegan Lars Beckman åt att höhö-twittra om platser på jorden där det råkade var kallt.

Ericson har också retweetat rena konspirationsinlägg som ifrågasätter kopplingen mellan co2 och temperaturökningen, eller att klimatförändringarna rent av skulle vara bra för möjligheten att odla på jorden.

Att en riksdagsledamot som fattar beslut om förutsättningarna för public service finansiering samtidigt firar när konsekvenserna blir stora neddragningar får nog ses som lite udda. Vissa skulle kalla det obehagligt.

Foto: Wikimedia commons.

Bild från twitter.
Dela