Nytt M-krav: Så ska Stockholm fyllas med fler bilar

Christofer Fjellner är en av de bilglada moderater som skrivit under utspelet. Bilder: Janwikifoto och Kiwiev

Fler motorvägar, tusentals nya parkeringsplatser och fler fossilbilar i city. Det är M:s nya krav för trafikpolitiken i Stockholm.

Lorentz Tovatt

create 2024-02-26 update 2024-02-26

I en ny debattartikel i Expressen rider moderata Stockholmspolitiker ut till försvar för bilens rätt i samhället. Deras fossilbilsfascination har inte varit dold de senaste åren, men nu tar de i ännu hårdare. En gång för alla ska bilens framfart säkerställas.

I artikeln rasar man mot flera av de åtgärder som den rödgröna majoriteten infört i syfte att skapa en mer levande stad med luft som kan andas utan att leda till sjukdomar. Bland annat ondgör sig moderaterna över att en del av Stockholms centrala kärna ska göras fri från fossilbilar för att få renare luft – här tar M istället parti för fossilbilarnas rätt att röra sig fritt. En annan livräddande säkerhetsåtgärd som Moderaterna är arga över är de sänkta hastigheterna på vägarna.

Man motsätter sig också att bilägarna ska behöva betala för sin parkering. Som Klimatgranskaren tidigare rapporterat vill man istället fylla staden med tusentals NYA parkeringsplatser.

Sist men inte minst vill Moderaterna bygga nya motorvägar i Stockholm, denna gång genom Österleden. Beskedet kommer efter att moderaternas tidigare favoritväg – Förbifarten – precis visat sig bli 28 miljarder (!) dyrare än beräknat.

Moderaterna i Stockholm verkar ha råkat ramla in i en tidsmaskin och sen fastnat i en tid då bilar prioriterades framför människor och klimatförändringarna bara var en bisats i vetenskapliga tidskrifter.

Bild: Janwikifoto och Kiwiev (redigerad)

Dela