PM Nilsson bad om ursäkt för ålfiske – gillade sedan inlägg som sa tvärtom

Foto: Frankie Fouganthin

PM Nilsson bad igår om ursäkt till myndigheterna för att han tjuvfiskat ål. Senare samma dag gillade han ett inlägg där samma myndigheter kallas ”småsinta”, och där det argumenteras för att han borde få fortsätta fiska ål.

Sven Elander

create 2023-01-19 update 2023-01-19

Statsministerns närmaste man, statssekreteraren PM Nilsson, har hamnat i blåsväder efter att det framkommit att han olovligen fiskat ål. Igår skrev han ett Facebookinlägg där han bad om ursäkt ”för det merjobb jag orsakat hos Havs- och Vattenmyndigheten och hos polisen”.

Det verkar dock inte som om PM Nilsson är alltför ångerfull. I kommentarsfältet under inlägget har flera personer skrivit att PM i själva verket inte alls gjort något fel. En användare skriver: ”småsint av myndigheterna, har PM fångat ål från barnsben ska han så klart få fortsätta med det”. PM Nilsson har gillat kommentaren.

En annan person skriver: ”99,9% av svenska folket (det vill säga alla utom Twitteraktiva med vänstersympatier) förstår inte ens att detta är en nyhet”. Även denna kommentar har gillats av PM Nilsson.

Ålen är idag akut utrotningshotad. 98 procent av den europeiska ålen har försvunnit de senaste decennierna. Därför har EU antagit en förordning som syftar till att kraftigt begränsa fisket av arten. Det pågår dock ett omfattande illegalt fiske. 2019 beslagtogs 226 olagliga ålryssjor, enligt Naturskyddsföreningen. 

 

 

Dela