Moderaternas ål-star team som försvarar PM Nilsson

Före detta ministrar, riksdagsledamöter och regiontoppar. Många moderater stöttar nu statsministerns närmsta medarbetare efter att han ägnat sig åt tjuvfiske av den akut utrotningshotade ålen.

Lorentz Tovatt

create 2023-01-21 update 2023-01-21

Följetongen kring PM Nilssons olagliga ålfiske fortsätter. Men nu får PM stöd – från de egna partikamraterna. I sin tråd på Facebook, där statssekreteraren ber om ursäkt för sitt tilltag, fylls kommentarsfältet på med stöttande kommentarer. Och det är inte vilka som helst som kommenterar. Den före detta finansministern Anders Borg skriver:

Detta är en storm i ett vattenglas. Ingen minns detta om 12 månader.

PM får dessutom stöd från den moderata regiontoppen från Stockholm – Kristoffer Tamsons. Samma Tamsons har nyligen gjort sig känd för att i en debattartikel jämföra Naturskyddsföreningen vid terrorister. I PM:s tråd skriver han:

Det var nog värre storm på sjön i Karlskrona skärgård den där dagen för något år sedan än vad händelsen i sig i dag kan motivera. Känns som en fråga ur världen redan innan den blev en fråga. Du har dessutom hanterat den och den måste därmed anses utagerad.

Även den tidigare riksdagsledamoten Fredrik Schulte ger sitt stöd och skriver bland annat:

99,9% av svenska folket (det vill säga alla utom Twitteraktiva med vänstersympatier) förstår inte ens att detta är en nyhet.

Detta kommer dessutom vara bortglömd om 2-3 dagar.

PM Nilsson har tryckt på like-knappen för alla dessa kommentarer.

Dela